Massagetechnieken

Tijdens de massage maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken. Dit kan een specifieke techniek zijn, of een mix.

De technieken waar ik gebruik van maak zijn:

Klassieke massage:

De klassieke massage is voor veel mensen bekend. De nadruk ligt hier op de (grote)spieren. We onderzoeken samen hoe de spierspanning in een bepaald gebied is. Ik maak hierbij gebruik van lange strijkingen en meer intensieve technieken om dieper in de spier te kunnen voelen. De werkrichting is hierbij richting het hart.

Energetische massage:

Bij de energetische massage ligt de nadruk nog meer op het ervaren van het lichaam. De bewegingen zijn vaak van het hart vandaan en zijn over het algemeen minder gericht op de spiergroepen. Deze techniek is heel geschikt om je aandacht naar je lijf te brengen als je veel ‘in je hoofd’ zit. Ook wanneer een gebied heel gevoelig, of beladen is kan de energetische massage heel geschikt zijn.

Voetreflexzone massage:

Bij de voetreflexzone massage masseer ik de voeten. Volgens de voetreflexologie wordt het hele lichaam weerspiegeld in je voeten, mede door de vele zenuwuiteinden en energiebanen die in je voeten lopen. Door de voeten te masseren raak ik het hele lichaam aan. Het is interessant je af te vragen wat je voeten eigenlijk voor je betekenen. Hoe ga je om met je voeten? Tijdens de massage ligt de nadruk op het ervaren van de voeten. Ik heb kennis van de reflexzones, maar mijn massage is geen voetreflexzone therapie, die gericht is op herkennen of genezen van lichamelijke klachten door middel van stimulatie van de reflexpunten.

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is gericht op de laag tussen de huid en de spieren, het bindweefsel. Door het oppakken en rollen van de huid wordt het bindweefsel losgemaakt. Deze techniek wordt heel verschillend ervaren. Sommige mensen ervaren het als heel prettig en verruimend. Voor andere mensen is het een intensieve en pijnlijke massage. Het bindweefsel is via zenuwbanen verbonden met spieren en organen in het lichaam. Deze massage kan dan ook veel losmaken op andere plekken in het lichaam. Ook emotioneel kun je hier veel ervaren. Je zou kunnen zeggen dat het losmaakt wat er ‘onderhuids’ bij je leeft.

Heb je interesse in een specifieke techniek, geef dit dan aan wanneer je een afspraak maakt.